βιολογικό Ελαιόλαδο



H ελαιοποίηση γίνεται μέσα σε 12-18 ώρες από την συγκομιδή, ώστε το ελαιόλαδο να έχει χαμηλή οξύτητα και άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανωτέρας ποιότητας.
Το ελαιοτριβείο στο οποίο αναθέτουμε την ελαιοποίηση διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα και εγγυάται την άριστη μηχανική εξαγωγή του ελαιολάδου σε όλα τα στάδιά της (πλύση, θραύση, μάλαξη, φυγοκέντριση, διαχωρισμός). Το ελαιόλαδο εξάγεται "εν ψυχρώ"* (δηλαδή σε ανώτατη θερμοκρασία 27° C, όπως ορίζει ο Κοινοτικός Κανονισμός 1019/02), ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα το άρωμα και όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
 

Το λάδι της ελιάς, το ελαιόλαδο δηλαδή, είναι ο κεντρικός άξονας αυτού που ονομάζουμε Μεσογειακή Διατροφή. Μάλιστα η Μεσόγειος είναι η ζώνη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ελαιολάδου ανά άτομο, με κορυφαία στην κατάταξη την Ελλάδα. Έτσι, στη χώρα μας, όταν μιλάμε για λάδι στο φαγητό εννοούμε το ελαιόλαδο (και μάλιστα εξαιρετικά παρθένο), χωρίς να χρειαστεί καν να το διευκρινίσουμε περαιτέρω.

Ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδοΣαν βιολογικό ελαιόλαδο προσδιορίζουμε το ελαιόλαδο που προκύπτει από βιολογική καλλιέργεια ελιάς και παράγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου είναι εκείνες γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου, με κορυφαίες παραγωγούς την Ισπανία, τη Ιταλία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Το Μεσογειακό λάδι θεωρείται το καλύτερο του κόσμου, με κορυφαίες ποικιλίες εκείνες από τη Μάνη, τη Μεσσηνία και την Κρήτη. Στις ΗΠΑ, η περιοχή με τα περισσότερα ελαιόδεντρα είναι η Καλιφόρνια, της οποίας το κλίμα είναι σαν το Μεσογειακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου